miercuri, 19 noiembrie 2008

A fi sau a nu fi...

Nu-mi plac parvenitii shi ipocritii. Cred ca niciodata nu mi-au placut. Recunosc, daca ai mancat acum 5 ani dintr-o singura farfurie si ai mancat numai ciorba de legume si orez cu pui fara pui, fara sa fi vegetarian, asta nu inseamna ca nu poti avansa sa poti ajunge sa mananci si tu la restaurant. Dar asta nu iti da nici un drept sa ii judeci pe cei care fac asta acum, adik ce ai facut tu cu 5 ani in urma. Sau si mai mult, le poti oferi tu inca o farfurie sau o bucata de pui sa si-o puna la orezul cu pui. Dar lumea e prea indiferenta sa acorde un ajutor mai ales daca a trait acele experiente.
Poate pentru unii e o rusine ca faceau asta acum 5 ani, dar sa nu ne ascundem dupa deget. Mie si acum imi place sa despic coltul de paine in doua si sa pun sare si s-o mananc si nu ma sfiesc sa fac asta, sau sa ma duc sa beau o bere in Pispit. Dar multi nu vor sa fie ce le place sa fie, doar pentru ca nu da bine. E greu sa fi natural, in limita bunului simt, pentru ca te simti ignorat. Vrei sa faci parte din ceva unde nu ai acces daca nu esti ipocrit.
Daca inainte sa itzi iei un job te imbracai din IDM, acum ca ai un job cu salariu de 1000 de lei itzi permiti sa itzi dai tot salariul in ZARA, shi sa fi carcotash cu cei care ishi iau haine din IDM.
E mai important sa nu pierzi noua colectie, decat sa te duci sa te recreezi la munte, unde poate sa ajunga la incredibila suma apropiata de pretul blugilor. Pentru ca daca te duci la munte nimeni din jur nu ar afla, asa daca te afisezi cu ceva nou de firma toti te observa si esti vorbit. Asa ca e mai bine sa asteptam sa se iveasca ceva gratis, sau sa ne lingusim pe langa cineva care are pe altcineva care poate face rost de un sejur gratis. Ca asa e omu’.
Sa asteptam superba fraza “hai ca fac eu cinste”, ca sa poti merge la o bautura cu presupusii “prieteni” , ca ti-e tie jena sa scoti 10 lei din buzunar, ca na, asta ar insemna sa iti amani achizitionarea blugilor de la ZARA, care poate nu ii mai gasesti din cauza ca ti-ai permis sa te duci sa bei un suc “cu prietenii” unde sa platesti ce ai consumat.
Sa te zgarcesti sa dai bani pentru ziua unui prieten, care spui ca te ajuta enorm de mult, doar pentru simplu fapt ca tu nu poti fi de fatza… si doar nu o sa-l lasi pe altu’ sa manance portia ta.
Sa te bucuri atunci cand cineva e promovat, ca doar nu e promovat pe puterile tale, e pe puterile lui si sa fi invidios ca, uite unde a ajuns si unde e pozitia ta fata de el, ca deh, tre sa te mutumesti cu simplul fapt ca tu esti prea prost ca sa devi cineva pe puterile tale.
Sa te duci la petrecerea cuiva, desi el te-a invitat pentru ca, dupa parerea ta, sunteti cei mai buni prieteni, deci ii face placere ca esti acolo, si dupa ce iti iei ramas bun ca te-ai gandit si la bugetul lui ca a cheltuit destul si ati ajuns toti la concluzia ca nu mai e nimic de facut, dupa ce pleci, sa se duca cu cei ramasi in alt bar.
Sa taca atunci cand o prietena la varsta pubertatii ii spune ca e cool sa stai cu unu’mai in varsta si cand ii vine si ei varsta de pula sa rupa legatura cu toti prietenii doar pentru simplul fapt ca ea s-a combinat cu unu’ de varsta lu’ taso.
Cam atat…..