miercuri, 16 februarie 2011

Hoping for the Best but Expecting the Worst

O intamplare destul de funny despre care ai zice "neaaah, nu mi se va intampla fix mie":

Facand Sudoku in avion, cerand un ceai stewardessei, fiind turbulente din cauza vremii, mi-a cazut paharul cu ceai pe mine, lasandu-ma de-a dreptul fleasca.
Ce rost mai avea sa ne ducem in seara respectiva sa luam masina din parcarea in care o lasasem? Asta insemna sa mutam bagajele, sa plecam cu masina rece, erau -10 grade, ceea ce era nasol pentru mine ca eram uda. Asa ca am decis sa ne ducem a doua zi dupa ea.
A doua zi ce sa vezi, masina nu mai era in parcare.
Am anuntat politia sambata dimineata, politia ne-a facut practic un favor pentru ca ei in week-end au inchis. Si am asteptat. Asa ni s-a zis: sa asteptam telefonul lor.
Am asteptat asa pana luni, o saptamana si cateva zile, si primim un telefon, cum ca masina a fost vazuta pe langa satul nostru, condusa de doi tigani. Omul a urmarit masina, a anuntat politia, dar politia nu a vrut sa apara, poate cei din centrala nici nu au dat mai departe, din motiv ca masina e scoasa din circulatie si nu au pentru ce sa vina. Tiganii au parcat intr-o parcare de la un supermarket, dar omul nu a mai stat, avand in vedere ca politia nu avea de unde sa apara.
Omul ajunge la serviciu si ii spune sefului, care seful suna niste tovarasi tigani si ii intreaba daca stiu ceva. Tiganii zic ca ei nu stiu nimic dar se intereseaza si daca e "masina o sa apara".
Mai tarziu, tovarasii tigani suna si spun ca au gasit masina si vin dupa chei. Vin dupa chei si spun ca la 17.00 o sa vina cu masina.
Zis si facut! Tovarasii tigani apar cu masina la 17.30, dar sustin ca ei nu au furat masina, ei au aflat ca era la niste drogati pe care i-au batut si le-au luat masina, caci drogatii o scosesera la vanzare.
Anunta politia sa vina sa o verifice, politia canci. Suna politia si spun ca da, au verificat-o, e ok. Au verificat o pula!
Ta-taaam! Poveste intamplata noua, dar la care nu am participat nici macar un minut, poate doar minutele cand am cautat-o in parcare, in rest totul e relatat din alta parte.
In masina au mai ramas: scaunele, banchetele (bancheta din spate e indoita ca astia au intrat prin portbagaj :) ), volanul, bordul, covoarele, mp3-ul (in Romania pentru asta ai fi spart masina), lopata, sticla de energizant, suportul de telefon, o palarie (care cu siguranta nu era a nici unuia dintre noi, deci ne-au lasat ceva).
Din masina au disparut: cd-urile cu muzica, invertorul, catelul de plus, actele masinii, trusa cu surubelnita si capetele acesteia, antena.

Deci respect pentru politia romana care exista, caci este, cel putin fata de Finlanda!
Si da, e liber la furat aici se pare!

Niciun comentariu: