luni, 11 iunie 2012

Spre viitor

Tehnologia e buna! Evident, orice lucru bun are si parti negative in el, dar atata timp cat procentul de bun este mai mare ca cel rau, atunci inseamna ca este un lucru bun.
Trebuie sa tinem pasul cu tehnologia, chiar daca vrem, chiar daca nu vrem, caci la un momendat nu o sa-i putem face fata daca nu suntem in pas cu ea. Trebuie sa ne axam pe lucrurile care ne sunt folositoare din tehnologie, asta nu inseamna ca trebuie sa o folosim pe toata, cum ar fi plimbatul prin parc virtual care este un adevarat bullshit.
Spre exemplu, a folosi un telefon cu camera este dupa parerea mea mai util decat sa iti iei un aparat cacacios care are aceleasi performante ca si o camera de telefon. Vrei poze de calitate? Ia-ti in plm un dslr, nu un aparatel si apoi sa-i faci "basinosi" pe aia care au telefon cu camera, care poate e mai bun ca aparatelul tau (pentru posesori de aparatele care critica oamenii cu telefoane mai performante :) ). E util sa folosim gps-ul din telefon decat sa ne cumparam un gps pentru a face la luna update la strazi si locatii sau a cumparat harti peste harti. Nu zic ca nu ar fi una o harta fizica, dar este mult mai usor a folosi un googlemaps si evident mai ieftin.
Parerile sunt impartite, dar daca nu tinem pasul cu tehnologia, macar la un nivel cat de cat mediu, inseamna sa incepem a nu mai comunica cu majoritatea populatiei si a nu ne mai intelege cu ceilalti din jurul nostru care tin cont de avansarea tehnologiei.
Nu trebuie sa ne gandim la un viitor indepartat, cum ca daca sustinem tehnolgia ajungem roboti, ci sa ascultam si de sufletul nostru si sa ne simplificam viata in asa fel incat timpul ramas sa il folosim cat mai frumos in favoarea noastra.

Niciun comentariu: